• Drage Rabljanke i Rabljani, sugrađanke i sugrađani

Drage Rabljanke i Rabljani, sugrađanke i sugrađani

23.12.2020. - 20:22 Grad Rab - Gradonačelnik | Objavio: Admin | pregledano 1189 puta

  • Google+


Prosinac je vrijeme veselja, radosti, obitelji i vjere, ali i posljednja stepenica ulaska u novu godinu koja nosi nove nade i nove ciljeve.


2020. je godina obilježena prvenstveno borbom protiv pošasti 21. stoljeća – koronavirusa i posljedičnih kriza, a napori da se zaštiti zdravlje i životi ljudi i dalje traju punim intenzitetom. Teret odgovornosti pao je na leđa svakoga od nas. Koliko god nas je distancirao, ovaj nas je virus ujedno ujedinio u zajedničkoj odgovornosti. Istim tim putem, putem odgovornosti i empatije moramo nastaviti i u ovo blagdansko vrijeme.


Najljepši otočni advent koji je prethodnih godina našem gradu udahnuo život i radost, koji je okupljao ljude nudeći poseban doživljaj zajedništva i tradicije ove će godine plijeniti pažnju samo svojim blagdanskim ruhom. Obiteljska šetnja osvjetljenim i ukrašenim ulicama, trgovima i parkovima uz jaslice i adventski vijenac, fotografije s prethodnih advenata nanizane duž stoljetnih Bobotina i veseli crteži vrtićara s porukom „Želim“ koji vijore s ulice S. Radića, podsjetnik su na ljepša vremena. Stoga veliko hvala upućujem svima koji su pridonijeli stvaranju božićnog duha u našem gradu, kao i svima onima koji su dosadašnjih godina svojom angažiranošću, s puno truda i ljubavi nesebično davali svoj doprinos u stvaranju Najljepšeg otočnog adventa, ali i onima koji su upravo u našem adventu pronašli svoj mir i radost. To i jest bit Božića. Vjera u život, u dobro koje nas okružuje, vjera u ljude. Stoga Vas pozivam da ove godine dočekamo rođenje Krista u miru, otvorenog srca, a u novu godinu uđemo mudriji i jači, poučeni proživljenim iskustvom.


S tim mislima i željama od srca Vam želim blagoslovljen Božić, a nova 2021. godina neka bude u znaku zdravlja, sreće i uspjeha!


Gradonačelnik
Nikola Grgurić