• Festival kulture i sporta - “Život je lijep”

Festival kulture i sporta - “Život je lijep”

14.05.2019. - 12:42 Grad Rab - Najava | Objavio: Admin | pregledano 930 puta

  • Google+


Grad Rab domaćin je 6. MEĐUNARODNOG FESTIVALA KULTURE I SPORTA ZA OSOBE IZNAD NAVRŠENIH 40 GODINA ŽIVOTA "ŽIVOT JE LIJEP"
koji će se održati od 15. do 19. svibnja 2019. godine.


Riječ je o međunarodnom festivalu u kulturi i sportu za žene starije od 40 i za muškarce starije od 45 godina, kao i za ostale dobne kategorije od navršenih 50 godina na dalje, koji se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a za čiju su organizaciju zaslužni ETS (European Tourist Service) iz Bugarske te Matica umirovljenika Grada Zagreba čiji su članovi sudjelovali na dosadašnjim festivalima.


Nakon Slovačke, Bugarske i Ukrajine, Hrvatska je četvrta zemlja u kojoj će se festival održati, a Rab je izabran kao grad domaćin na prijedlog glavnog organizatora budući da ih je osvojio svojim prirodnim i kulturnim ljepotama, te se spominje kao jedna od najpopularnijih destinacija za odmor u Hrvatskoj.


Prijavljeno je petstotinjak sudionika iz Bjelorusije, BiH, Bugarske, Latvije, Litve, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske, a i Udruga umirovljenika Grada Raba također se aktivno uključila u tijek festivala.