• NAJAVA - 9. PLIVAČKI MARATON ZA OSOBE S INVALIDITETOM “SRCEM PROTIV BARIJERA”

NAJAVA - 9. PLIVAČKI MARATON ZA OSOBE S INVALIDITETOM “SRCEM PROTIV BARIJERA”

14.08.2019. - 15:59 Grad Rab - Najava | Objavio: Admin | pregledano 727 puta

  • Google+

U subotu, 24. kolovoza na Rabu će se po deveti put održati plivački maraton za osobe s invaliditetom „Srcem protiv barijera“.

 

Sudionici maratona i ove će godine plivati dionicu Vodenča – Dolin – Vodenča u mjestu Barbat, s ciljem pružanja podrške osobama s invaliditetom te skretanja pažnje na glavne zapreke za socijalnu uključenost.

 

Podsjetimo kako je riječ o maratonu za čije je pokretanje zaslužan književnik i novinar Krešimir Butković, jedan od najznačajnijih promotora i boraca za prava osoba s invaliditetom, a koji Rab smatra svojim drugim domom, pored onog zagrebačkog. Budući da je riječ o maratonu humanitarnog karaktera ove se godine prikupljaju novčana sredstva za omogućavanje čim lakšeg kretanja osoba u invalidskim kolicima povijesnom gradskom jezgrom.

 

Grad Rab je od samog početka partner projekta, a uz Grad glavni organizatori su POU Rab i GDCK Rab, pokrovitelji TZG Raba i Udruga Komin, a već drugu godinu zaredom svoju podršku daje i Grad Zagreb uključivanjem svojih predstavnika u maraton. Veliki oslonac  Kreši i hvalevrijednom projektu njegovi su vjerni prijatelji te sve brojniji Rabljani i njihovi gosti, dok poseban značaj čitavoj priči daju udruge osoba s invaliditetom iz raznih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja. Njihovi članovi organizirano dolaze na Rab kako bi vođeni motom jednakih mogućnosti za sve zajednički odaslali snažnu poruku u javnost, ali prije svega u ljudsku svijest.

 

Snaga volje i želja za životom koje pokreću osobe s invaliditetom najveći su motivator onima koji se redovito odazivaju ovom humanitarnom maratonu, stoga pozivamo sve zainteresirane da dođu i ove godine podržati maraton zajedništva, prijateljstva i međusobnog uvažavanja.

 

Okupljanje sudionika predviđeno je u 8 sati kod rampe za OSI na Vodenči u Barbatu, odakle u 8.30 sati kreće start utrke, a nakon toga zajedničko druženje i simbolična podjela medalji.