NAJAVA - ADVENT 2021.

26.11.2021. - 11:15 Grad Rab - Najava | Objavio: Admin | pregledano 437 puta

  • Google+

 

„Najljepši otočni advent“ koji je tijekom dosadašnjih godina postao središtem blagdanskog događanja i druženja, te sve više i motivom dolaska gostiju, ove, sedme godine bit će organiziran u skladu s epidemiološkim preporukama i mjerama u cilju zaštite zdravlja sugrađana, budući da aktualni podaci o broju zaraženih, kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini, upozoravaju o intenzitetu širenja virusa.

 

I ovih će se blagdana gradski centar pretvoriti u božićnu čaroliju, a širenjem prigodnog uređenja od povijesne gradske jezgre i na druge, susjedne lokacije, organizatori nastoje grad učiniti što atraktivnijim. Prigodni ukrasi i figure, božićna drvca te mnoštvo lampica pružat će se od parka Dorka, gdje su tradicionalno smještene jaslice koje postavljaju članovi UDVDR Rab, i u kojem će se prigodno upaliti svijeće na adventskom vijencu 28. studenog te 5., 12. i 19. prosinca. Božićna čarolija se nastavlja preko Ulice biskupa Draga sa svjetlećim skulpturama, Trga Municipium Arba s centralnim božićnim drvcem, duž dekoracijom oživljene Srednje ulice i Trga sv. Kristofora, pa sve do čarobnog parka Boškopini koji ove godine neće biti posljednja lokacija. Božićne dekoracije proširit će se se i u PC Mali Palit tj u Šarengrad, s obzirom na njegovu popularnost što se tiče društvenog života domaćih ljudi.

 

Tako će, uz zvuke prigodne glazbe na pojedinim lokacijama, Najljepši otočni advent prirediti očaravajuće kulise za stvaranje najljepših uspomena tijekom predstojećih blagdana, bilo uhvaćenih foto objektivom ili samo memoriranih u sjećanje, kao podsjetnik na uvijek posebno božićno vrijeme.

 

Izložba radova članova Udruge Uliks pod nazivom „Zimska sonata“u Crkvi sv. Katarine također će doprinijeti blagdanskoj ponudi, a svoja će vrata svim posjetiteljima biti otvorena od 5. prosinca 2021. do 7. siječnja 2022. godine.

 

I ove smo se godine pobrinuli da najmlađima i mladima omogućimo barem djelomičan doživljaj omiljenih blagdana. POU Rab za njih je pripremilo prigodne kazališne predstave Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića tijekom mjeseca prosinca. U utorak, 7. prosinca održat će se predstava prilagođena osnovnoškolcima od 5. do 8. razreda, „Anton Žic, baba i harmonika“, te u srijedu, 8. prosinca predstava „Vrijeme je za bajku“. U kazališnim predstavama imat će priliku uživati i odrasli; u petak, 17. prosinca na rasporedu je predstava „Casabianca“ s Marijem Lipovšekom-Battifiacom i Jasnom Grdinić, a u srijedu, 22. prosinca „Prvi muževi bacaju se u vodu“ kazališta Tvornica smijeha.

 

Bilo da je riječ o djeci ili odraslima, pravu atrakciju sumještanima priredit će Arba ridersi 10. prosinca svojim božićno-novogodišnjim defileom diljem grada Raba sa startom na Pidoki. A sve ostalo je na nama samima. Da unatoč izostanku većeg dijela kulturno-zabavnog programa u režiji organizatora, sami budemo ti koji će u bajkovito uređenom ambijentu kreirati blagdane za pamćenje.