• NAJAVA - Rab Island HERO MTB Maraton
  • NAJAVA - Rab Island HERO MTB Maraton

NAJAVA - Rab Island HERO MTB Maraton

15.06.2022. - 17:09 Grad Rab - Najava | Objavio: Admin | pregledano 31 puta

  • Google+


- subota, 18.6.2022. godine, od 9.50 sati
- lokacija starta i cilja: Spomen park Boškopini


Ako do sad niste vozili otok Rab, teško ćemo dočarati što vas čeka. Ako jeste i ako vam se svidjelo, onda znajte da dolazite po još bolju dozu biciklističkog užitka.
Jer Rab je, barem na biciklu, kao doping. Da ne kažemo kao droga. Nije slučajno slogan otoka Raba “Happy island”. Kako god to tumačili.


Lipanj je 2021. godine.
Kolona automobila s biciklima na krovovima, u prtljažnicima i na prikolicama puni trajekte za otok Rab. Neka poznata, ali i nepoznata lica, razgovori o dugoj mračnoj zimi, pokazivanje novih ljubimaca i jedna pozitivna nervoza i uzbuđenje što se ponovo druže na utrkama Husqvarna Adria Bike Seriesa...


Lipanj je 2022. godine.
Kolona automobila s biciklima na krovovima ……. na trajektu za otok Rab….. uzbuđenje što se ponovno imaju priliku družiti na utrkama Husqvarna Adria Bike Seriesa. Rab Island Hero, 18.06.2022.
Prošle je godine Rab dokazao ono u što nitko ustvari nije niti sumnjao. Mali biser za brdski biciklizam. Tolika raznolikost na malom prostoru, dostupan, blage mediteranske klime i atraktivnim single-trailovima kojima je cijeli otok premrežen.


Od vozača se traži prilagodljivost i pametan set-up bicikla, a sama staza pruža nevjerojatne panoramske prizore i poglede na Velebit, susjedne otoke i otočiće te kristalno plavo more dokle pogled seže. Tvrda kamena podloga, pjeskoviti dijelovi, kamene vrleti bez vegetacije, duboke šume mediteranske crnogorice, zabavne singlice i brze “gravel” dionice.
Hardtail, Fully ili Gravel? Može. U cilju ćemo vidjeti tko je pametno odabrao, a čija teorija je samo teorija.


Ima još jedna jako bitna stvar kod Island Hero utrke. Naime, projektiranje, trasiranje i označavanje staza prepustili smo onima koji najbolje poznaju ono što otok nudi pa smo tako udružili snage s BK Mag s otoka Raba.
Ono što nećete naći na Stravi i sličnim servisima, ono što nećete naći niti u jednoj turističkoj brošuri, dobit ćete na ovoj utrci. Otok Rab u svom najboljem izdanju.


Raspored:
PETAK - 17.06.2022.:
18:00 - 22:00 info i prijave za sve kategorije i staze
Mjesto prijava: ispred Valamar hotela Imperial, Rab


SUBOTA - 18.06.2022.:
07:30 - 09:30 prijave za sve staze i sve kategorije
Mjesto prijava: ispred Valamar hotela Imperial, Rab


08:00 - 17:00 Bike Expo & Race village (Spomen park Boškopini, Rab)
Lokacija starta i cilja: Spomen park Boškopini, Rab


09:50 - Start E-bike utrke (E-bike vozi isključivo kratku - HERO 40 stazu)
10:00 - Start utrke
12:00 - 17:00 - Obrok za natjecatelje
15:00 - Ceremonija proglašenja pobjednika
16:00 - Službeni kraj utrke