Otključaj tajne živog svijeta - morska priča na Rabu

08.07.2019. - 14:58 Grad Rab - Najava | Objavio: Admin | pregledano 921 puta

  • Google+

Udruga Bioteka iz Zagreba poziva svu zainteresiranu djecu od 7 do 13 godina da se uključe na zabavno edukativno-znanstvene radionice „Otključaj tajne živog svijeta – morska priča na Rabu” u subotu, 13. srpnja 2019. s početkom u 10.00 sati na plaži Škver u Gradu Rabu.

 

Kroz zabavne „uradi sam” aktivnosti na otvorenom (sakupljanje morskih životinja i algi) te kroz kreativne igre i pokuse djeca će imati priliku upoznati bioraznolikost obalnog staništa. Projekt je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta kojim ona uče o bioraznolikosti morskog plićaka i opasnostima kojima su izloženi morski organizmi kada je u pitanju ljudska djelatnost te kako možemo proaktivno djelovati da zaštitimo prirodu, okoliš i lokalnu bioraznolikost.

 

Tijekom radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, upoznati s identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i sakupljanjem morskih algi i biljaka.

 

Cilj radionica je upoznati bioraznolikost obalnog staništa te otkriti načine na koje možemo doprinijeti njenoj zaštiti i očuvanju. Radionice potiču učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad u djece te ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini).

 

Projekt ”Otključaj tajne živog svijeta – morska priča” sufinanciran je sredstvima Primorsko-goranske županije.

Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 2 sata, u što su uključeni povremeni odmori, a mole se roditelji da djeci pripreme užinu i piće za odmor u pauzama.

U slučaju kiše radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću.

Na radionice se potrebno prijaviti putem obrasca kojeg možete pronaći na linku: https://forms.gle/3TMeo3kdz5QUd7k99

 

INFO:

Mjesto: Rab, plaža kod Buffet Škver – lokacija

Vrijeme: 13. srpnja 2019. (subota), 10:00 – 12:00

Dobna skupina: 7 – 13 godina, do 20 polaznika

Cijena: besplatno

 

Prima se do 20 polaznika.

 

Kontakti za dodatne informacije: [email protected] ili 097/741-2321.