• Rab Nautic Passion 2014.

Rab Nautic Passion 2014.

01.05.2014. - 10:54 Grad Rab - Najava | Objavio: Admin | pregledano 2707 puta

  • Google+

Revija rapske brodogradnje 03.05.2014.

Tradicija brodogradnje na otoku Rabu seže u daleku prošlost, u doba Venecije, kada su rabljani imali škver i opremali galije.
Brod je dugo godina značio život i jedini kontakt sa svijetom.
 
Rab je danas u Hrvatskoj otok sa najviše malih brodogradilišta.
Čak sedam obitelji bavi se proizvodnjom od malih tradicionalnih drvenih plovila, takozvanih kaića, pa sve do modernih luksuznih brodica koje zadovoljavaju potrebe najzahtjevnijih kupaca.
Da bi te ljude, koji svojim predanim radom, promoviraju ne samo sebe, već i cijeli otok Rab dodatno prezentirali javnosti i potencijalnim kupcima, odlučili smo organizirati manifestaciju
Rab Nautic Passion – revija rapske brodogradnje. Neki od najpoznatijih rapskih brodograditelja su svakako Kvarner i Pičuljan Marine čije luksuzne brodice plove u gotovo svim morima svijeta.
Ove godine Rab Nautic Passion održati će se u subotu 03.05.2014., na atraktivnoj lokaciji, Luka Rab ispred Trga Municipium Arba.


 
Jedriličarska regata “Uhvati vjetar” 03.05.2014.

Ove godine priču nautike zaokružiti će i upotpuniti jedriličarska regata, tradicionalnih jedrenjaka i velikih krstaša “Uhvati vjetar” 2014.
Ovogodišnja jubilarna, peta po redu regata, održati će se u akvatoriju ispred starog grada Raba, a očekuje se nastup rekordnih 50-ak posada.
Po završetku regate, za sve sudionike, osigurana je zabava, te gastro ponuda rapskih delicija.


 
Koncert Mladen Grdović 03.05.2014.

Nakon revije rapske brodogradnje, te jedriličarske regate “Uhvati vjetar” za dobru zabavu pobrinuti će se neprikosnoveni zabavljač hrvatske estrade, Mladen Grdović
Koncert će se održati u gradu Rabu na Veloj rivi.