RASPORED RAB FILM FESTIVALA koji će se održavati od 20. do 22. kolovoza 2021. godine

14.08.2021. - 10:26 Grad Rab - Najava | Objavio: Admin | pregledano 767 puta

  • Google+

 

Bitno je naglasiti kako je Rab Film Festival ove godine potpuno COVID-free, što znači da za prisustvovanje na festivalu svatko mora predočiti negativan test (ne stariji od 48 sati), COVID putovnicu s važećim QR kodom ili potvrdu o preboljenju virusa (ne stariju od 6 mjeseci). RAFF svojoj publici nudi besplatno testiranje brzim antigen testom, a testiranje će biti moguće na više lokacija tijekom trajanja festivala, o čemu ćemo Vas na vrijeme obavijestiti.

 

RAFF CINEMA donosi 7 filmova, od kojih je 6 u konkurenciji za nagrade.

 

Od igranih filmova prikazat će se film „Murina“ Antonete Alamat Kusijanović, koji je jedan od najuspješnijih hrvatskih filmova ove godine. Zatim su tu film „Lihvar“ srpskog režisera Nemanje Ćeranića, i „Egzil“, režisera Visara Morine, snimljen u njemačko-belgijsko-kosovskoj koprodukciji.

 

Od dokumentarnih filmova bit će prikazani „Projekt Kartel“, film koji se bavi novinarskim istragama meksičkih kartela, koje često završe fatalno po novinare, zatim film „Žica“ Tihe K. Gudac o migrantskoj krizi i događanjima na hrvatsko-slovenskoj granici, te film „Prava cijena on line poslova“ koji demistificira položaj radnika u novoj eksplozivno rastućoj on line industriji. Filmovi su u konkurenciji za nagradu RAFF-a za najbolji film po ocjeni stručnog žirija, te najbolji film po izboru publike.

 

Filmove je ove godine za RAFF odabrao filmski kritičar i novinar Vladan Petković, a u tročlanom žiriju su autor dokumentarnih filmova, producent i direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski, te dvije izuzetne dame i glumice – Nina Violić i Daria Lorenci Flatz.

 

RAFF se zatvara u nedjelju, 22. kolovoza u uvali I. Padova, od 20 sati, kad će biti proglašeni najbolji filmovi, a odmah poslije toga bit će prikazan film u SEAPLEX KAICH programu – „Jahači pravde“, danskog režisera Andersa Thomasa Jensena, s jednom od trenutno najvećih europskih filmskih zvijezda u glavnoj ulozi Madsom Mikkelsenom. Cijeli program se može pratiti sa mora, iz plovila – kaića, brodića, jahti, čamaca… što stvara posebnu atmosferu i spaja da užitka – filmski i morski.

 

Uz filmski program, nije zapostavljen ni glazbeni RAFF BEAT.

Najavljujemo dvije glazbene poslastice – koncerte Zorana Predina (u subotu, 21.kolovoza u Ljetnom kinu nakon projekcije filma „Murina“, od 22,30), te Nine Flamenco (u petak, 20. kolovoza u Ljetnom kinu, od 22,30).

Posebna poslastica ove godine je dvostruka promocija knjiga koja će se održati u nedjelju, 22. kolovoza u 10,30 sati u prostoru Mahačeve vile.

Svoju knjigu „Mongolske pjege“ predstavit će Zoran Predin, a knjigu Eve Grlić „Sjećanja“ predstavit će njezin sin, poznati filmski režiser Rajko Grlić.  Promocija je otvorena za javnost.

 

Iako kratak i „pod mjerama“, RAFF nije zanemario ni svoj RAFF GASTRO. U subotu, 21. kolovoza u Imperial Valamar Collection Hotelu bit će upriličeno predstavljanje knjige Giovannija Valea „Exstinguished Countries“, uz prigodno pripremljeni doručak. Vale će između ostalog pričati o svojim spoznajama nakon dugogodišnjeg istraživanja o tome što gastronomski veže Mletačku Republiku i Hrvatsku. Sudjeluju rapska Udruga „Mocira“ i master chef hotela Imperial, a program je osmišljen u suradnji s Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom i dio je projekta „Made in Italy“.

 

Obavijest - testiranje

Obavijest o zatvaranju prometnice