NADZORNE KAMERE ZA SUZBIJANJE NEPROPISNOG ODLAGANJA OTPADA NA PODRUČJU GRADA RABA

21.10.2022. - 14:40 Grad Rab - Obavijest | Objavio: Admin | pregledano 102 puta

  • Google+


Grad Rab i Dundovo d.o.o. za komunalne djelatnosti su u cilju sprječavanja nepropisnog odlaganja otpada postavili nadzorne kamere na mjestima gdje se otpad odlaže.


Zbog učestalog nepropisnog odlaganja otpada od strane nesavjesnih građana koji ga odlažu izvan spremnika, posebice miješani komunalni otpad i vreće s otpadom koji se može razvrstati u za to specijalizirane spremnike (papir, plastika, staklo), oformljen je tim zadužen za sprječavanje i pronalazak prijestupnika koji će za svoje postupke biti primjereno kažnjeni.


Prema Odluci o komunalnom redu, novčanom kaznom u iznosu od 500 do 2.000 kuna kaznit će se fizička osoba, od 2.500 do 5.000 kuna kaznit će se fizička osoba obrtnik, a od 5.000 do 10.000 kuna kaznit će se pravna osoba.
Broj kamera će se povećavati, uključujući one koje će kontrolirati divlja odlagališta, te prometne kamere kojima će se kontrolirati nepropisno parkirana vozila.


Nadamo se da će se ovim potezom uspjeti utjecati na loše navike nesavjesnih građana i gostiju, a u slučaju bilo kakvih nejasnoća vezanih uz odlaganje otpada građani se mogu javiti Gradu ili Dundovu.


Pohvale i zahvalu upućujemo svima koji savjesno odlažu otpad u specijalizirane spremnike i na taj način doprinose očuvanju okoliša te stvaranju pozitivne slike o našem gradu i otoku!