• OBAVIJEST O POSEBNOJ REGULACIJI PROMETA

OBAVIJEST O POSEBNOJ REGULACIJI PROMETA

20.07.2022. - 16:26 Grad Rab - Obavijest | Objavio: Admin | pregledano 195 puta

  • Google+

 


Zbog značajnog povećanja broja vozila i pješaka na području gradske jezgre koja tijekom fjerskog razdoblja, od 25. do 27. srpnja 2022. godine postaje srednjovjekovnom pozornicom „preplavljenom“ brojnim sudionicima radionica i još brojnijim posjetiteljima, obavještavamo sve o sljedećim mjerama koje su poduzete od strane organizatora u cilju dodatnog osiguranja sigurnosti i kvalitete manifestacije.

 

POSEBNA REGULACIJA PROMETA
Na dijelu prometnice od ulaska u grad (kružni tok kod školske sportske dvorane) do Vele rive, prometovanje će biti zabranjeno te će ga regulirati policija prema sljedećem rasporedu:
- u ponedjeljak, 25. srpnja 2022. godine - od 18 h do 01 h
- u utorak, 26. srpnja 2022. godine - od 18 h do 01 h
- u srijedu, 27. srpnja 2022. godine - od 18 h do 03 h

 

PROMJENA MJESTA PRISTAJANJA KATAMARANA
Mjesto pristajanja katamarana koji plovi na državnoj brzobrodskoj liniji  Novalja – Rab – Rijeka i obratno, privremeno će biti na gatu Pumpurela u luci Rab, i to s vanjske strane gata. Privremeno pristajanje započet će 25.07.2022. godine i trajat će do 27.07.2022. godine, uključujući i taj dan.
„Kako bi spriječili stvaranje „čepa“ u vrijeme dolaska katamarana na prometnici na kojoj je u to vrijeme na snazi zabrana prometovanja, Grad Rab je uz podršku Županijske lučke uprave Rab i  Jadrolinije d.d. inicirao privremenu izmjenu mjesta pristajanja katamarana na gatu Pumpurela u luci Rab. Na ovaj smo način nastojali dodatno osigurati prohodnost prometnice unutar samog centra grada budući da nakon dvije godine prisilne pauze očekujemo veliki broj sudionika i posjetitelja, a njihova nam je sigurnost najbitnija“ objasnio je ovu odluku ispred glavnih organizatora gradonačelnik Nikola Grgurić.  

 

POJAČAN VOZNI RED „RABLINEA“
Morska lokalna linija „RabLine“ koja povezuje mjesta Barbat i Banjol s gradom Rabom, od 20.7.2022. godine prometovat će prema ljetnom plovidbenom redu, ali s dvije dodatne linije. Na inicijativu organizatora Rabske fjere, a u cilju rasterećenja prometnica i parkirališta u širem gradskom centru, posjetitelji će imati mogućnost dolaska na manifestaciju i natrag morskim putem, po cijeni od pristupačnih 20 kuna po osobi (djeca do 3 godine starosti ne plaćaju kartu). Dodatne linije bit će u opticaju do 20.8.2022. godine.
Isto tako, na raspolaganju je i taxi boat usluga kao još jedna od mogućnosti dolaska u centar grada uz izbjegavanje gužvi u cestovnom prometu i na parkiralištima.


Zahvaljujemo na razumijevanju!