Otvoren Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“ za mikro, male i srednje poduzetnike

06.05.2021. - 14:56 Grad Rab - Obavijest | Objavio: Admin | pregledano 409 puta

  • Google+

 

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “ Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju”, Referentna oznaka: KK.11.1.1.01.


 
Ovim će se Pozivom podržati ulaganja mikro, malih i srednjih poduzetnika u zelene i/ili digitalne tehnologije i tako ojačati konkurentnost i potaknuti rast MSP-ova kako bi se povećala njihova sposobnost da odgovore na izazove tržišta uzrokovane krizom nastalom kao posljedica širenja koronavirusa.


 
Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz instrumenta Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja „REACT-EU”.   Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 31. svibnja 2021. godine u 16:00:00 sati. Projektni prijedlozi podnose se elektronički putem sustava eFondovi.


 
Ukupni najviši iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 7.500.000,00 HRK po projektnom prijedlogu, a najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom projektnom prijedlogu je 500.000,00 HRK.

 

Najznačajniji dio projekta odnosi se na troškove ulaganja u nove strojeve, opremu, te infrastrukturno ulaganje. Sufinanciranje za  mikro i male poduzetnike iznosi 45%, a za srednje poduzetnike 35%. Ostali troškovi projekta (trošak pripreme projektne dokumentacije, savjetodavne usluge pisanja projektne prijave, usavršavanja i slično) financirani su do 75% potpore.

 

Poveznica na javni poziv je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske - Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju” (gov.hr)