USUSRET TURISTIČKOJ SEZONI 2021. -  TURISTIČKI DJELATNICI PRIORITETNA SKUPINA ZA CIJEPLJENJE PROTIV COVIDA-19

03.05.2021. - 14:39 Grad Rab - Obavijest | Objavio: Admin | pregledano 569 puta

  • Google+

 

S obzirom na veliki broj osoba zaraženih SARS-COV-2 virusom, uzročnikom bolesti COVID-19, te činjenici da se približavamo početku turističke sezone koja je od iznimnog značaja za sredinu kojoj je turizam glavna gospodarska djelatnost, a osobito nakon sezone koju je već obilježila borba s pandemijom, Grad Rab pokrenuo je dodatnu inicijativu za što većom procijepljenošću svih zaposlenih u turizmu i javnom sektoru.

 

U tom je cilju s Udruženjem obrtnika otoka Raba i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo – Ispostava Rab usuglašen prijedlog o izradi popisa članova zainteresiranih za cijepljenje, imajući u vidu prioritetne skupine. Ovim putem apeliramo na sve zainteresirane obrtnike da se za dodatne informacije o načinu prijave na listu za cijepljenje jave Udruženju obrtnika pozivom na broj telefona 051 771 469 ili na mail adresu [email protected] te da uz ime i prezime dostave broj mobitela i e-mail adresu na koju mogu biti kontaktirani. Na ovaj se način nastoji brže i efikasnije organizirati cijepljenje ciljane skupine ljudi ključne za funkcioniranje turističke destinacije u sezoni, i na taj način zaštititi u što većoj mjeri i djelatnike u turizmu i same turiste.

 

Isti princip izrade popisa zainteresiranih iznajmljivača za cijepljenje dogovoren je i s Turističkom zajednicom Grada Raba, koja je u dogovoru s Udrugom privatnih iznajmljivača i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo – Ispostava Rab također u postupku izrade popisa zainteresiranih iznajmljivača za cijepljenje. Svi zainteresirani iznajmljivači mogu se prijaviti kontaktiranjem Turističke zajednice grada Raba putem telefona 724 064 ili mail adrese [email protected], te se mole da uz ime i prezime dostave broj mobitela i e-mail adresu na koju mogu biti kontaktirani.

 

Grad Rab će, ukoliko se pokaže potrebnim, u dogovoru s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo – Ispostava Rab, ustupiti prostore gradskih sportskih dvorana kako bi se osigurali što bolji uvjeti organiziranog cijepljenja.