22. OŽUJKA obilježava se SVJETSKI DAN VODA

22.03.2018. - 12:00 Grad Rab - Razno | Objavio: Admin | pregledano 1121 puta

  • Google+

Na ovaj se dan posebno skreće pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse, s tim da se svake godine obilježava uz drugi moto.

Ovogodišnji moto obilježavanja, „Priroda za vodu“, ukazuje na smjer kojim trebamo krenuti kako bi iskoristili prirodu i njene zakonitosti  kao moguće  rješenje mnogih problema vezanih uz vodu u najširem smislu. Uključivanje više zelenog prostora u gradove, očuvanje močvara i poljoprivreda koja tlo ostavlja zdravim primjeri su „rješenja u suradnji s prirodom“.

Suradnjom Komunalnog društva VRELO d.o.o. s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, Osnovnom školom Ivana Rabljanina Rab, Srednjom školom Markantuna de Dominisa Rab i Dječjim vrtićem Pahuljica, u periodu od 22. veljače do 22. ožujka 2018. godine raznim aktivnostima obilježavao se Svjetski dan voda na Rabu.

S ciljem edukacije djece i mladih o važnosti vode i njenog očuvanja održana su predavanja, prezentacije, terenske nastave i radionice za školsku djecu, dok su vrtićari DV Pahuljica sa svojim odgajateljicama pripremili predstavu „Priča o kapljici Karli“.

Ono što nas još očekuje u mjesecu travnju, tijekom kojeg će se ujedno obilježavati i Dan planete Zemlje, je čišćenje rapskih izvora vode kako bi se ukazalo na važnost brige o okolišu i poštivanja temeljnih prirodnih zakonitosti od strane svakog pojedinca.