• 20. Rabska fjera

20. Rabska fjera

30.07.2021. - 13:21 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 386 puta

  • Google+

20. Rabska fjera - promenadnim šetnjama sudionika radionica i viteškim turnirom Rapskih samostreličara oživljen duh srednjovjekovlja u povijesnoj gradskoj jezgri

 

Iako tijekom i ovogodišnjeg fjerskog trodnevlja organizatori nisu bili u mogućnosti prirediti u svom punom izdanju najveću, povijesno utemeljenu srednjovjekovnu manifestaciju koja broji već jubilarno 20. izdanje, Rabska fjera nije prošla nezamjetno.

 

Promenadnim šetnjama članova udruge Rapskih samostreličara i sudionika radionica iz udruga Komin, Dolin, Tunera, Rapski tanac, DV Pahuljica, DŠR Kampor, DVD Rab te UDVDR Rab, živopisnim ulicama povijesne gradske jezgre, koje se u „normalnim“ uvjetima preobraze u srednjovjekovni gradić prepun mirisa, glazbe i žamora rijeke ljudi koji se slijevaju niz svaki prolaz i uličicu otkrivajući pritom i najskrivenije kutke koji pričaju određenu priču, uspješno je prenesen duh Fjere na sve prisutne posjetitelje i time ujedno neprekinuto nastavljena tradicija najpoznatijeg srednjovjekovnog ljetnog festivala. Ono što je dodatno upotpunilo ovogodišnje izdanje u odnosu na prošlogodišnje svakako je održavanje viteškog turnira Rapskih samostreličara u prostoru sv. Ivana Evanđeliste. Iako je turnir bio zatvoren za javnost, svi zainteresirani imali su mogućnost njegovog praćenja putem livestream poveznice, a ambijent u kojem se turnir održavao doprinio je njegovoj teatralnosti i atraktivnosti.

 

Epidemiološke mjere i preporuke Stožera koje su na snazi radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, spriječile su dolazak i brojnih sudionika Fjere iz drugih gradova i država koji svojim sudjelovanjem upotpunjuju čitavu priču, ali i uvaženih gradskih uzvanika.