• 66 godina rada i postojanja Psihijatrijske bolnice Rab
  • 66 godina rada i postojanja Psihijatrijske bolnice Rab

66 godina rada i postojanja Psihijatrijske bolnice Rab

02.09.2021. - 18:52 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 624 puta

  • Google+

 

U sklopu obilježavanja 66. obljetnice rada i postojanja Psihijatrijske bolnice Rab, jučer je svečano otvoren Senzorni kabinet kao novi dodatak komplementarnim i suportivnim terapijskim metodama u liječenju osoba s duševnim i tjelesnim smetnjama.

 

Pored ravnateljice gđe. Vesne Šendula-Jengić i župana g. Zlatka Komadine ispred osnivača i vlasnika bolnice, ovom se prigodom prisutnima obratio i gradonačelnik Nikola Grgurić: "Sretan sam što se u proteklih nekoliko godina na području otoka i grada Raba kroz ovu instituciju, ali i brojne druge gradske, županijske te državne institucije sve više šire pozitivne priče, a uspjesi Psihijatrijske bolnice Rab doista su pozitivna priča koju s ponosom širimo dalje. Ova je institucija izuzetna vrijednost našeg otoka, ne samo u financijskom, već i u ljudskom smislu. Imati ovakvu razinu zdravstvene zaštite na jednom otoku veliki je uspjeh, ne samo za njegove stanovnike, već i za brojne goste budući da pored psihijatrijske, kao bazne djelatnosti, nudi i mnoge druge. Grad Rab u suradnji s Općinom Lopar brine o svim županijskim ustanovama, u okviru vlastitih mogućnosti, i ponosan sam što smo kroz sufinanciranja pojedinih projekata na lokalnoj razini, sufinancirali i brojne županijske projekte, te u budućnosti očekujem dodatni iskorak za zajednički napredak. Posebno me veseli vidjeti i predstavnike gospodarstva, jer upravo sinergijom svih bitnih subjekata na otoku želimo raditi i graditi bolju budućnost. Čestitke povodom 66. obljetnice postojanja i rada Psihijatrijske bolnice Rab prije svega upućujem ravnateljici gđi. Vesni Šendula-Jengić i svim dosadašnjim i sadašnjim djelatnicima, svima koji su doprinijeli uspješnom radu bolnice, te zahvaljujem županu Zlatku Komadini ispred osnivača i vlasnika, što kroz županijske institucije ulaže u otok Rab, i na tome putu ima našu podršku za dalje."

 

Po svečanom otvorenju Senzornog kabineta održan je stručni skup sa sudjelovanjem inozemnih predavača pod naslovom „Osjeti i osjećaji - multisenzorno okruženje u psihijatriji i neurologiji“, a uslijedilo je predstavljanje javnosti mogućnosti primjene Senzornog kabineta, kao i druge usluge koje Bolnica pruža.