• DVD Rab spreman za ovogodišnju protupožarnu i turističku sezonu
  • DVD Rab spreman za ovogodišnju protupožarnu i turističku sezonu

DVD Rab spreman za ovogodišnju protupožarnu i turističku sezonu

17.06.2021. - 18:47 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 632 puta

  • Google+

 

Jučer je (16.6.2021.) u Velikoj gradskoj vijećnici održan sastanak kojem su nazočili predstavnici Grada Raba, direktori gradskih komunalnih društava i zapovjedništvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rab kako bi međusobno dogovorili i riješili pitanja vezana uz aktualnu temu pripreme vrhunca ovogodišnje protupožarne sezone.

 

Dogovorena je koordinacija dežurstava po smjenama za vatrogasce zaposlene u komunalnim društvima, zatim servis signalizacije i nabavka vjetrulje na helidromu te redoviti godišnji sezonski obrok za dežurne smjene DVD-a Rab.

 

Zapovjednik Milivoj Ličina i ovom je prilikom poseban naglasak stavio na nabavku čak četiri vatrogasna vozila u posljednje četiri godine (jedno vozilo dobio DVD Lopar), zahvaljujući uloženim naporima u suradnji s Gradom, a od ponedjeljka našim je vatrogascima na raspolaganju i cisterna iz robnih zaliha.

 

Gradonačelnik Nikola Grgurić još je jednom pohvalio organiziranost i rad ekipe jednog od najboljih Dobrovoljnih vatrogasnih društava u državi, a Grad će nastaviti pomagati njihov rad i trud u cilju osiguravanja što bolje protupožarne sigurnosti na području grada i otoka Raba.

 

Rješavanjem točaka koje su se našle na dnevnom redu ovog radnog sastanka zaključeno je kako smo za ovu protupožarnu sezonu spremni, a našim vatrogascima želimo siguran i uspješan rad uz što manje intervencija.