• GRAD RAB OSIGURAO SPECIJALIZACIJU IZ GINEKOLOGIJE I OPSTETRICIJE BUDUĆEM SPECIJALISTU S MJESTOM RADA U ISPOSTAVI RAB

GRAD RAB OSIGURAO SPECIJALIZACIJU IZ GINEKOLOGIJE I OPSTETRICIJE BUDUĆEM SPECIJALISTU S MJESTOM RADA U ISPOSTAVI RAB

13.05.2021. - 15:21 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 494 puta

  • Google+

 

Osiguravanje primarne zdravstvene zaštite svakako je jedan od prioriteta gradske uprave što se i pokazalo brojnim sufinanciranjima u svrhu što boljeg i kvalitetnijeg funkcioniranja Doma zdravlja PGŽ – Ispostava Rab.

 

Ugovorom o međusobnim pravima i obvezama u vezi financiranja i provođenja specijalizacije iz ginekologije i opstetricije koji je potpisao gradonačelnik Nikola Grgurić, uređuju se međusobna prava i obveze u vezi financiranja i provođenja specijalističkog usavršavanja iz navedenog područja za liječnicu s Raba, u svrhu osiguravanja specijalista ginekologije s mjestom rada u Ispostavi Rab.

 

Grad redovito intervenira u situacijama koje nisu njegova isključiva nadležnost kako bi Rabljanima na usluzi bile sve one službe od vitalnog značaja, a istim smjerom nastavlja i dalje. Vodeći računa o tome da će pojedini liječnici specijalisti u određenom razdoblju trebati zamjenu zbog odlaska u mirovinu, jednakim intenzitetom napori se ulažu i u osiguravanje specijalista pedijatrije, ali i svih ostalih specijalista neophodnih za svakodnevno funkcioniranje zdravstvene usluge na otoku.