• Gradonačelnik Grgurić nazočio potpisivanju ugovora „Rekonstrukcije i sanacije obale u luci Rab“
  • Gradonačelnik Grgurić nazočio potpisivanju ugovora „Rekonstrukcije i sanacije obale u luci Rab“

Gradonačelnik Grgurić nazočio potpisivanju ugovora „Rekonstrukcije i sanacije obale u luci Rab“

08.07.2022. - 17:33 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 165 puta

  • Google+

 

U sjedištu Primorsko-goranske županije ravnatelj ŽLU Rab Nenad Debelić, u prisustvu župana Zlatka Komadine i gradonačelnika Raba Nikole Grgurića, potpisao je ugovore za projekt „Rekonstrukcija i sanacija obale u luci Rab“ s izvođačem radova te voditeljima projekta i stručnog nadzora.

 

Ukupne vrijednosti 37,3 milijuna kuna, riječ je o jednom od najvažnijih projekata koje provodi ŽLU Rab od svog osnutka, a financiran je iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

 

Kako je pojasnio ravnatelj Debelić, radovima će se izgraditi gat 3 ispred hotela Arbiana koji će štiti luku od utjecaja valova i nepovoljnih vremenskih prilika te osigurati sigurnost u svim uvjetima. Izvršit će se i rekonstrukcija obale u dužini 370 metara kako bi se spriječilo plavljenje povijesne jezgre. Time će se omogućiti kvalitetnije povezivanje otoka s kopnom te nova operativna obala za pristajanje brzobrodske linije, ali i svih ostalih brodskih linija koje povezuju otok s kopnom. Planirani početak radova je listopad 2022. godine, a dovršetak se očekuje do kraja 2023 godine.

 

„Ovakvi projekti jednom gradu na otoku znače puno. To su naši mostovi prema kopnu i infrastruktura od koje mi danas živimo, i u smislu komunalnih vezova, nautike pa i putničkog prometa“, komentirao je gradonačelnik Nikola Grgurić izrazivši zadovoljstvom suradnjom grada, županije i ministarstva u realizaciji projekta.

 

„Posebno je zadovoljstvo svjedočiti nastavku investicija u pomorsko dobro, otoke, luke i priobalje u Primorsko-goranskoj županiji. Radi se o velikoj investiciji u infrastrukturu na području otoka Raba“, rekao je župan Komadina i dodao kako je u posljednje dvije godine uloženo oko 100 milijuna kuna u rapsko pomorsko dobro, lukobrane i rive.

 

Odabrani izvođač radova u postupku javne nabave je SUN ADRIA d.o.o. iz Rijeka. Za voditelja projekta gradnje odabrana je firma KARLOLINE – KLING d.o.o., dok će uslugu stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu pružati firma RIJEKAPROJEKT d.o.o. iz Rijeke.