• Na Rabu ove jeseni počinje snimanje filma “Smrt djevojčice sa žigicama” redatelja Gorana Kulenovića
  • Na Rabu ove jeseni počinje snimanje filma “Smrt djevojčice sa žigicama” redatelja Gorana Kulenovića

Na Rabu ove jeseni počinje snimanje filma “Smrt djevojčice sa žigicama” redatelja Gorana Kulenovića

10.05.2021. - 21:26 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 1031 puta

  • Google+

 

I dalje traju pripreme za snimanje filma 'Smrt djevojčice sa žigicama' u sklopu kojih su prošlog tjedna Rab još jednom posjetili producent, redatelj i scenografkinja.

Naime, sredinom listopada upravo na Rabu započet će snimanje trilera prema nagrađivanoj knjizi Zorana Ferića - 'Smrt djevojčice sa žigicama' pri čemu će se otok pretvoriti u ozbiljan filmski set.

 

Među stotinjak ljudi koji će svakodnevno raditi na filmu bit će i neka od najpoznatijih lica hrvatskog glumišta kao što su Ozren Grabarić, Goran Navojec, Jelena Lopatić, Borko Perić te Slavko Sobin, dok iz produkcijske kuće 'Livada produkcija' najavljuju da možemo očekivati još pokoje zvučno ime, i to ne samo iz Hrvatske, a neke će se uloge i statiste tražiti i na Rabu.

 

Režiju filma potpisuje Goran Kulenović koji se proslavio radom na TV serijama 'Bitange i princeze' i 'Crno-bijeli svijet' i koji je zajedno sa Zoranom Ferićem napisao scenarij. Upravo je on u društvu scenografkinje Veronike Radman i producenata Ivora Hadžiabdića i Antuna Bahata ovih dana još jednom radio na izvidu lokacija na kojima će se snimati film.

 

„Razgledali smo Suhu Puntu i hotel Evu, gradsko groblje, Osnovnu školu Ivana Rabljanina, Mahačevu vilu, gradsku plažu, knjižnicu, Gornju ulicu i zapravo još cijeli niz lokacija u gradu“ otkrio je producent Antun Bahat te istaknuo da s Gradom Rabom, gradonačelnikom Nikolom Grgurićem i pročelnikom Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Zvonkom Puljarom-Matićem imaju sjajnu suradnju te im Grad Rab zaista izlazi u susret.

 

Filmska ekipa se na pruženoj pomoći posebno zahvalila ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Rab Katarini Ribarić i voditelju marketinga TZG Rab Luki Perčiniću, zatim Rapskoj plovidbi i Valamar Imperijal Rivijeri, a budući da će se neke scene snimati u Loparu, zahvale na pomoći oko nalaženja lokacija upućene su i direktoru turističke zajednice Marinu Mušću.

 

„Sama radnja filma snimanog prema romanu Z. Ferića odvija se na Rabu te smo sretni da smo dobili mogućnost realizacije projekta na samom mjestu radnje. Zadovoljni smo da smo na Rabu pronašli ambijente i vizure koji se sadržajno uklapaju u scenarij i inspiriraju ljepotom i posebnošću.

 

Zoran Ferić je "domaći" Rabljanin, a neke od njegovih brojnih knjiga smještene su upravo na Rab.

 

Krajem ljeta bit će objavljen poziv za glumce i statiste, domaće stanovnike za koje bismo voljeli da se uključe i dadu svoj doprinos filmu. Film će biti zanimljiviji od turističke razglednice i veselimo se snimanju u listopadu“ zaključno je izjavio redatelj filma Goran Kulenović.

 

U koprodukciji filma inače sudjeluju i crnogorski 'Natanane Production' te sarajevska 'Produkcija 2006', a završetak postprodukcije planira se za proljeće 2022. godine.