• Održan radni sastanak gradonačelnika sa županom Komadinom

Održan radni sastanak gradonačelnika sa županom Komadinom

06.04.2022. - 14:56 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 126 puta

  • Google+

 

Gradonačelnik Nikola Grgurić održao je jučer radni sastanak sa županom Zlatkom Komadinom u prostorijama Primorsko-goranske županije.


Jedan od razloga održavanja sastanka je inicijativa Grada za proširenjem luke s komunalnim vezovima uz ACI marinu Supetarska Draga na Rabu, a za što je potrebna izmjena Prostornog plana Grada Raba s ciljem utvrđivanja lučkog područja. Župan Komadina se složio s potrebom povećanja broja komunalnih vezova te je ponudio pomoć Zavoda za prostorno uređenje PGŽ i Županijske lučke uprave Rab.


Gradonačelnik je upoznao župana i s nastojanjem Grada Raba da se izmijeni granica za cijelo utvrđeno područje donje Supetarske Drage, čijom bi se izmjenom i prijedlogom nove granice zadovoljilo sve opće interese.


Za kraj sastanka potvrđeno je i domaćinstvo Grada Raba Susretu župana s gradonačelnicima i načelnicima s područja Primorsko-goranske županije 25. i 26. travnja 2022. godine, što je njegovo novo domaćinstvo nakon 2019. godine kada su se na Rabu zadnji puta okupili kolegice i kolege županijskih gradova i općina. Gradonačelnik je ujedno zahvalio županu na danoj podršci i ponuđenoj pomoći za prijedloge Grada od velikog interesa za lokalno stanovništvo.