• Održana završna konferencija projekta “Rekonstrukcija gata Pumpurela u luci Rab - ribarska luka”

Održana završna konferencija projekta “Rekonstrukcija gata Pumpurela u luci Rab - ribarska luka”

16.11.2022. - 18:51 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 74 puta

  • Google+


Danas je u organizaciji ŽLU Rab, PGŽ-a i Ministarstva poljoprivrede u kongresnoj dvorani Hotela Padova managed by Valamar održana završna konferencija projekta "Rekonstrukcija gata Pumpurela u luci Rab - ribarska luka" čime je ona i službeno otvorena. Riječ je o prvoj fazi rekonstrukcije cjelokupne Luke Rab čija se vrijednost procjenjuje na oko 60 milijuna kuna.


Glavni cilj projekta rekonstrukcije ribarske luke Pumpurela ukupne vrijednosti 19,9 milijuna kuna, od čega je 19,2 milijuna kuna osiguralo Ministarstva poljoprivrede iz EU fondova, a 700 tisuća kuna Primorsko-goranska županija i Županijska lučka uprava Rab, je cjelovito uređenje ribarske infrastrukture i unaprjeđenje ribarske djelatnosti.


Projekt je financiran iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, Mjera I.23./I.24. Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze ribe i zakloništa.


Ovim su se svečanim povodom prisutnim uzvanicima prigodno obratili ravnatelj Županijske lučke uprave Rab Nenad Debelić, gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, te u ulozi izaslanika ministrice poljoprivrede gđe. Marije Vučković ravnatelj Uprave ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede Ante Mišura.


Zahvale su upućene svima koji su sudjelovali i uspješno realizirali ovaj vrijedan projekt važan za Rab, a svi govornici su se složili koliko su važna ulaganja u razvoj otočnog gospodarstva i ribarske djelatnosti za unapređivanje kvalitete života na otoku, a time i zadržavanju tj ostanku njegovih stanovnika. Ovaj projekt je svakako jedan od takvih budući da se njime našim ribarima omogućio novi prostor za obavljanje svoje djelatnosti, vrlo važne za jedan otok, a na njega se svakako nadovezuje i uređenje luke Rab čiji su radovi u tijeku, a koji osim što će uljepšati sliku grada, ujedno će poboljšati turističku ponudu.


Ovu su svečanost svojim nastupima upotpunili Dino Guščić, dječja sekcija FD "Rapski tanac" te Udruga rapskih samostreličara.