Rab Jazz Fest

13.09.2018. - 12:14 Grad Rab - Vijest - Video | Objavio: Admin | pregledano 1828 puta

  • Google+

Prošlog vikenda, povijesnom gradskom jezgrom, na već dobro znanim bajkovitim lokacijama susreta umjetnika i prolaznika, razlili su se zvuci 3. rapskog jazz festivala.

Kroz četiri večeri, od 6. do 9. rujna, pod palicom umjetničkog direktora festivala Brune Mičetića, na nekoliko atraktivnih lokacija izmjenjivala su se zvučna glazbena imena jazz branše.

U organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Raba i Pučkog otvorenog učilišta Rab, te pod pokroviteljstvom Valamar Riviere d.d., Domaćini, ali i još uvijek brojni posjetitelji i turisti utonuli su u magičan svijet jazza s doista bogatim i raznovrsnim repertoarom.

Čast otvaranja pripala je glazbenoj divi Gabi Novak i našem vrhunskom jazz pijanisti Matiji Dediću i njegovom triju.

Uslijedio je koncert impresivne vokalistice Ivane Kindl i banda, na Trgu Municipium Arba gdje je brojnu publiku zabavljala vlastitim, ali i stranim soul i funk hitovima.

U petak su u romantičnom ambijentu Parka Dorka pozornicu podijelili i publiku oduševili Jazziana Croatica, zagrebačkog bubnjara, udaraljkaša, skladatelja, slikara i pjesnika Borne Šercara, te fantastični sextet riječkog pijaniste, aranžera i skladatelja – Zvjezdana Ružića. U subotu očekuje gitaristički spektakl koji se ne propušta!

Za mnoge opuštajuća subota protekla je u zvuku gitare. Trg slobode iliti Pjaceta ugostila je jednog od najboljih i najpoznatijih hrvatskih jazz gitarista, Elvisa Stanića i njegovu Elvis Stanić Group.

Za idealan nastavak ove rapske jazz priče pobrinuo se jedan od najvećih gitarističkih gypsy jazz virtuoza današnjice – Stochelo Rosenberg, a pridružio mu se i mlađi, Mozes Rosenberg, te sjajni Mate Matišić.

Završni koncert održan je u nedjelju u Vili Mahač, u čast najistaknutijeg hrvatskog vibrafonista i skladatelja Boška Petrovića. Članovi njegovog vrhunskog trija kojeg čine Primož Grašić i Mario Mavrin s Vidom Jamnikom, svirali su Music of Boško Petrović.

Koncertna večer nastavljena je na novoj lokaciji, kod zvonika Sv. Ivana Evanđelista gdje je na najbolji mogući način, kako otvoren, tako i zatvoren ovogodišnji Rab Jazz Fest koji iz godine u godinu raste i budi sve veći interes oduševljene publike. Veliko finale posljednje večeri festivala uz Ervin Baučić Blues Band, kojem se na gitari pridružio i sam umjetnički direktor festivala, Bruno Mičetić, rasplesalo je oduševljenu publiku uz zvuke poznatih blues i rock klasika te pokazalo da najbolje od ove glazbene inicijative možemo očekivati i u sljedećim izdanjima festivala.