• Radni sastanak gradonačelnika sa županom Zlatkom Komadinom

Radni sastanak gradonačelnika sa županom Zlatkom Komadinom

07.09.2022. - 17:42 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 47 puta

  • Google+


Župan Zlatko Komadina boravi na otoku Rabu gdje će sudjelovati na svečanosti povodom Dana Općine Lopar te na sjednici Turističkog vijeća Kvarnera. Boravak na Rabu bio je prilika i za sastanak s rapskim gradonačelnikom Nikolom Grgurićem, kojemu je nazočio i pročelnik UO ureda Grada, investicija i razvoja Denis Deželjin, a na kojem je bilo riječi o realizaciji zajedničkih projekata Županije i Grada.


U završnoj je fazi dogradnja osnovne škole u Rabu. Bilo je riječi i o proširenju vrtića Banjol u istoj zgradi, na prostor koji koristi osnovna škola jer bi 10-ak učenika prešlo u novu, dograđenu školsku zgradu. U planu je i uređenje dvorišta Doma za starije osobe na Rabu na način da se isprojektira zimski vrt koji bi se mogao koristiti kao dnevni boravak za korisnike Doma, a s tendencijom da se taj prostor u budućnosti može koristiti za programe vaninstitucionalne skrbi, za vanjske korisnike.


Župan Zlatko Komadina najavio je pomoć Županije u sufinanciranju projekta uređenja Spomen-groblja Kampor za koji postoji idejno rješenje u dijelu uređenja glavnog spomenika te obnove natpisa s imenima umrlih. Radi se o projektu obnove koji Grad Rab planira realizirati do kraja ove godine, najavio je gradonačelnik Grgurić.


„Na današnjem radnom sastanku sa Županom obradili smo nekoliko tema i najvažnije je istaknuti da zajednički projekti Grada i Županije idu dalje, napreduju. Nadogradnja škole ide planiranim tokom, Dom za starije osobe funkcionira, a u planu je daljnja suradnja na njegovom uređenju što bi u budućnosti, osim za korisnike Doma, bio prigodan prostor s aktivnostima i za vanjske korisnike. U fazi smo proširenja kapaciteta vrtića na način da se prostor područne škole u Banjolu, nakon stavljanja u funkciju nadograđenog dijela matične školske zgrade, prenamijeni za potrebe predškolskog odgoja“ istaknuo je gradonačelnik Grgurić izrazivši zadovoljstvo nakon dogovorene daljnje zajedničke suradnje.


Župan Zlatko Komadina također je izrazio zadovoljstvo vrlo dobrim razvojem i napretkom već spomenutih započetih zajedničkih projekata, ali i planiranih uključujući projekt uređenja Spomen-groblja Kampor i riva u luci Rab te područne škole u Banjolu koja bi se preuredila u vrtić.