Rapske vedute

24.09.2018. - 21:07 Grad Rab - Vijest - Video | Objavio: Admin | pregledano 2490 puta

  • Google+

U subotu 22. rujna u organizaciji POU i pod pokroviteljstvom Grada i TZG Raba, u Kinu Rab održane su 11. po redu „Rapske vedute“, smotra klapa čiji je utemeljitelj i umjetnički ravnatelj tijekom prvih pet godina održavanja bio maestro Ljubo Stipišić Delmata, a tu je ulogu  kasnije uspješno preuzeo maesto Mojimir Čačija.

 

U, do posljednjeg mjesta ispunjenoj kino dvorani, sa po dvije pjesme, publici se predstavilo deset muških i ženskih klapa. Klapske su pjesme tijekom ove tradicionalne glazbene večeri izvodile rapske klape SOZAL (ž), UŽANCA (ž), EUFEMIJA (m), KRIJANCA (m) i RAB (m) te PREŽENCA (ž) i KALELARGA (m) iz Zadra, VIDULICE (ž) iz Rijeke, CONTRA (m) iz Splita, te KAŠTADI (m) s Krka i svojim nastupima oduševile publiku, posebno završnom zajedničkom izvedbom pjesme „Dalmatino povišću pritrujena“ u čast pokojnom maestru Ljubi.

 

Rapski klapski koncert, kao i tijekom dosadašnjih godina, prenosio je Hrvatski radio u čijem će se programu, u više navrata moći poslušati snimka, i na taj način osvježiti sjećanje na doista divnu večer i tradiciju koju s ljubavlju njegujemo i koja iz godine u godinu potvrđuje svoju snagu među domaćom publikom.