• Rapsko Badnje jutro
 • Rapsko Badnje jutro
 • Rapsko Badnje jutro
 • Rapsko Badnje jutro
 • Rapsko Badnje jutro
 • Rapsko Badnje jutro
 • Rapsko Badnje jutro
 • Rapsko Badnje jutro
 • Rapsko Badnje jutro

Rapsko Badnje jutro

24.12.2013. - 12:21 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 2998 puta

 • Google+

Na badnje jutro u šatoru na Trgu Sv. Kristofora održao se kratki, ali sadržaj program u organizaciji Grada Raba, Pučkog otvorenog učilišta  i Turističke zajednice Grada Raba. Program je počeo sa dodijelom oznaka za kvalitetu “Kvarner Family”, a riječ je o tablicama kvalitete usluge u privatnom smještaju u organizaciji Turističke zajednice Grada Raba. "Kvarner Family" naziv je jedinstvenog projekta u Hrvatskoj s ciljem brendiranja apartmana, soba i kuća za odmor privatnih iznajmljivača na Kvarneru.

Na području turističke zajednice Grada Raba, oznaku za kvalitetu nosi 11 smještajnih objekata privatnih iznajmljivača. Upravo danas na Badnje jutro odlučili smo dodijeliti još četiri oznake za kvalitetu "Kvarner Family", kandidatima koji su nakon pregleda stanja od strane povjerenstva Turističke zajednice Grada Raba zadovoljili kriterije.

Dobitnici su: gospođa Ivanka Vidas, Banjol 444, iznajmljivanjem se bavi od 1990. godine sa ukupnim kapacitetima od 14 osnovnih kreveta a oznaku kvalitete dobila je za kapacitet od 12 kreveta; gospođa Ljerka Farkaš, Barbat 722 a, koja se bavi iznajmljivanjem od 2001. godine; gospođa Milena Gušćić, Kampor 298 A, koja je i dobitnica Plavog cvijeta na Državnom i Županijskom nivou za najuređeniju okućnicu Primorske Hrvatske, a desetogodišnji kontinuitet u iznajmljivanju garancija su kvalitete smještaja svih 18 osnovnih kreveta; gospođa Edita Lupić, Kampor 396 a, obitelj gospođe Lupić bavi se iznajmljivanjem od 2002. godine.

Turistička zajednica grada Raba u suradnji sa tvrtkom Heraklea d.o.o. provela je u sezoni 2013. mjerenje kvalitete pružanja usluge u našoj destinaciji, metodom "Tajnog Gosta". Cilj ovakvog načina ispitivanja kvalitete usluge je, saznati pravu situaciju na terenu, snimiti stanje kvalitete usluge, organizirati edukaciju, snimiti stanje kvalitete usluge nakon edukacije, unaprijediti kvalitetu same usluge, motivirati djelatnike, te samim time povećati kvalitetu usluge u destinaciji te potaknuti na jaču i kvalitetniju potrošnju na zadovoljstvo i kupaca i gospodarstva. Tajni gosti su tijekom sezone 2013. u nekoliko navrata boravili u destinaciji i pritom ispitivali kvalitetu usluge u više o 30 subjekata turističke ponude. Najbolje ocjene odnosno odlične rezultete postigli su: 

 • Natura Rab, Pavao Kaštelan, , tradicija duža od 100 godina već treće generacije obitelji Kaštelan, dobitnici nekoliko prestižnih državnih nagrada i jedini licencirani Eko otočni proizvođači, prepoznatljiva je vrijednost obrta, u novije vrijeme, već više od 12 godina. Posebno naglašavamo vrijednost najmlađeg od obitelji koji je svojim pristupom, načinom, komunikacijom, ljubaznošću i prezentacijom jednostavno oduševio kupce. 
 • biljetarnica Rapske plovidbe, ove godine, kako su i sami nazvali, „Ponosne godine“, 50 je obljetnica prometovanja između kopna i otoka dobili su još jedno vrijedno priznanje koju su zaslužili djelatnici u biljetarnicama Rapske plovidbe u Stinici i Mišnjaku.
 • turistička agencija Numero Uno, od svih ispitanih agenata na otoku agencija „Numero uno“ u vlasništvu Silvana Kurelića ponijela je titulu najbolje ocjenjenog ureda; Kamp Padova 3 - Imperial d.d. Rab , recepcijski zaposlenici Kampa Padova 3 ponijeti će ovo priznanje za profesionalan, domaćinski i nadasve odgovoran odnos prema kupcima i turistima posjetiteljima.

Nakon što je direktor TZG Rab Nedeljko Mikelić uručio priznanja podjelilo se 400 porcija bakalara koje je  Grad Rab poklonio svojim građanima, a  pripremili su ga kuhari Imperiala. Na kraju je uz zvukove tamburaškog sastava Gospodari tambura novovjenčanim parovima, već četvrtu godinu za redom Grad Rab poklonio jedan simboličan dar, sadnicu masline koja između ostalog simbolizira mir, život, obilje, vječnost, zdravlje, snagu, vjernost i odanost. Upravo sve to Grad Rab želi  novovjenčanim parovima, kojih je ove godine dvadest i jedan.