„SRCEM PROTIV BARIJERA“ USPJEŠNO ZAVRŠEN UZ REKORDAN BROJ SUDIONIKA

27.08.2019. - 16:02 Grad Rab - Vijest - Video | Objavio: Admin | pregledano 1299 puta

  • Google+

9. PLIVAČKI MARATON ZA OSOBE S INVALIDITETOM „SRCEM PROTIV BARIJERA“ USPJEŠNO ZAVRŠEN UZ REKORDAN BROJ SUDIONIKA

 

9. godinu zaredom okupio se rekordan broj posjetitelja kako bi podržali međunarodni plivački maraton za osobe s invaliditetom „Srcem protiv barijera“, među kojima je bio veliki broj onih koji su vođeni motom jednakih mogućnosti za sve, uz njegovog inicijatora Krešimira Butkovića, zaplivali već dobro znanu dionicu Vodenča – Dolin – Vodenča. Ostali, nespremni na takav plivački poduhvat podršku su dali s kopna, bodrenjem plivača i kupnjom majica nastojali su zajednički odaslati snažnu poruku u javnost, ali prije svega u ljudsku svijest. Ove će se godine sva prikupljena sredstva uložiti u osiguravanje lakšeg kretanja osoba u invalidskim kolicima povijesnom jezgrom grada Raba.

 

U organizaciji Grada Raba, POU Rab i GDCK Rab te pokrovitelja, TZ Grada Raba i Udruge za promicanje kulture življenja Komin, te uz pomoć lokalnih sponzora, a zahvaljujući odazovu velikog broja Rabljana, brojnih prijatelja i gostiju, posebno pristiglih Udruga za osobe s invaliditetom iz raznih krajeva Hrvatske i okolnih zemalja, maraton je uspio u svom naumu – okupiti veliki broj ljudi, ujediniti ih u istom cilju, te zahvaljujući vjernim medijima koji su podrška svih ovih godina, odaslati snažnu poruku u javnost - skretanje pažnje javnosti na položaj i potrebe osoba s invaliditetom u zajednici.

 

Da je tomu tako, najbolje pokazuju ljudi koji mu se svake godine vraćaju, no ono što posebno veseli jest to da iz godine u godinu ima sve više sudionika, pa je tako ove privukao više od 300 plivača svih dobnih skupina i mogućnosti, a Krešimir Butković, osoba koja svojim optimizmom i snagom volje poziva na pozitivne promjene i svojim trudom i djelima iznova dokazuje da su promjene moguće ukoliko se ujedinimo u zajednički cilj, inspiracija je i motivator svima nama.

 

Pored Krešimira i gradonačelnika Grgurića prisutnima se obratio i Goran Petrović, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za sport i mlade Grada Zagreba, koji je na Rab stigao u ulozi izaslanika gradonačelnika Milana Bandića, budući da je Grad Zagreb već drugu godinu zaredom pruža podršku „Krešinom maratonu“.

 

Po završetku maratona gradonačelnik je simbolično uručio medalje svim sudionicima te poručio kako se na istome mjestu, s istim ciljem vidimo i iduće godine.