• Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab domaćin sastanka ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova s područja Primorsko-goranske županije

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab domaćin sastanka ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova s područja Primorsko-goranske županije

15.04.2022. - 16:14 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 86 puta

  • Google+

 

Danas je u jutarnjim satima, u prostoru BIC-a OŠ Ivana Rabljanina Rab započeo sastanak ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova s područja Primorsko-goranske županije.
U ulozi domaćina, ravnatelj rapske SŠ prof. Damir Paparić u ime svih učenika i djelatnika te svoje osobno ime pozdravio je sve prisutne kolegice i kolege i poželio im produktivan sastanak i ugodno vrijeme koje će provesti na Rabu.
Posebne je pozdrave uputio načelniku Općine Lopar Zdenku Jakucu, gradonačelniku Grada Raba Nikoli Grguriću, pročelnici UO za odgoj i obrazovanje PGŽ-a Editi Stilin te zamjenici Župana Marini Medarić koji su se prisutnima obratili prije početka radnog sastanka i poželjeli im dobrodošlicu.


Iskazao je iznimno zadovoljstvo što smo upravo mi domaćini ovog susreta nakon kojega se nada da će izmjenom međusobnih iskustava i prakse međusobno pomoći jedni drugima u stvaranju boljih uvjeta školstva.
Ovom prigodom gradonačelnik Grgurić nakon što je poželio svima srdačnu dobrodošlicu ukratko se osvrnuo na važnost ulaganja u odgoj i obrazovanje. Ulaganje u školstvo jedna je od osnovnih zadaća i Županije kao osnivača, i jedinica lokalnih i područnih samouprava ukoliko želimo napredovati na svim razinama u društvu. Usmjeravanjem velikog postotka proračuna u odgoj i obrazovanje Grad Rab nastoji u suradnji sa Županijom stvarati što bolje uvjete za što bolju budućnost svih nas.


Nakon radnog dijela današnjeg sastanka ravnatelja u organizaciji PGŽ-a, uslijedio je zajednički razgled povijesne gradske jezgre pod vodstvom Natali Mravić iz Udruge vodiča Raba, u organizaciji TZ grada Raba i Grada Raba, nakon čega će ugostitelji srednje škole pokazati svoja kulinarska i ugostiteljska znanja pripremom ručka za sve sudionike susreta.