• Učenicima generacije uručena novčana nagrada Grada Raba

Učenicima generacije uručena novčana nagrada Grada Raba

23.07.2021. - 18:06 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 426 puta

  • Google+

 

Nakon što su učenicima završnih razreda osnovne škole koji su svoje osmogodišnje školovanje završili s odličnim uspjehom nedavno tradicionalno dodijeljeni medaljoni Grada Raba, kao svojevrsno priznanje za trud i postignuti uspjeh, danas je u Maloj gradskoj vijećnici gradonačelnik Nikola Grgurić u društvu savjetnice za društvene djelatnosti u Gradu Rabu Branke Kuparić Staničić primio srednjoškolce, učenike generacije koji su i osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje na Rabu završili s odličnim uspjehom.

 

Prijemu je osim troje učenika gimnazijalaca nazočila njihova razrednica Lana Jurković, te roditelji koji nisu skrivali ponos zbog izuzetno uspješno završenog poglavlja u njihovom dosadašnjem obrazovnom životu. Prijem je protekao u opuštenom i veselom raspoloženju, a tome je pored dobivene nagrade u iznosu od po 1.000,00 kuna od strane Grada svakako pridonijela friško primljena vijest da su ujedno primljeni na željene fakultete.

 

Gradonačelnik im je čestitao ovaj doista izniman uspjeh koji je rezultat njihovog truda i upornosti te ulaganja u budućnost kroz znanje, ali kojemu su svakako doprinijeli i profesori koji su im to znanje sve ove godine prenosili, kao i roditelji koji su im bezuvijetna podrška.

 

Svima se ukratko obratila i njihova razrednica kojoj je ovo ujedno prva generacija učenika zbog čega je čitavu situaciju dodatno emotivno doživjela, ali prije svega ponosno, pohvalivši pritom čitav razred od jedanaest učenika koji su srednju školu završili sa izvrsnim rezultatima te se uspješno upisali na fakultete, među kojima je još jedna učenica generacije kojoj će nagrada biti uručena u Loparu.

 

Učenici Morena Biondić, Lorena Dumenčić i Ivan Deželjin, ovogodišnji učenici generacije ovjekovječili su ovaj trenutak zajedničkom fotografijom, te svi zajedno nastavili ugodno druženje s gradonačelnikom u nešto neformalnijem i znatno opuštenijem tonu.

 

Još jednom upućujemo im čestitke i želimo puno sreće i uspjeha u sljedećem životnom poglavlju kojemu se iznimno vesele!