• ZGRADA BIVŠE ŠTAMPE KONAČNO U RUKAMA GRADA

ZGRADA BIVŠE ŠTAMPE KONAČNO U RUKAMA GRADA

13.05.2021. - 13:41 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 496 puta

  • Google+

 

Gradonačelnik Nikola Grgurić je ispred Grada Raba s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom potpisao Ugovor o uporabi zgrade bivše „Štampe“ u svrhu smještaja Gradske knjižnice Rab.

 

Prije nekoliko godina Grad je pokrenuo inicijativu za stavljanjem u funkciju zapuštenih državnih objekata od značajne vrijednosti zbog njihove lokacije i šire primjenjivog potencijala, a dio zgrade pored trgovine DM gdje se nalazila bivša „Štampa“, na samom ulazu u povijesnu gradsku jezgru, jedna je od njih. Potpisivanjem ovog Ugovora u planu je sanacija i preuređenje prostora u svrhu premještanja Gradske knjižnice Rab kako bi bila bliže školama te ujedno dostupnija korisnicima s obzirom na lokaciju.

 

Što se tiče trenutnog sjedišta Gradske knjižnice, Banova vila odnosno ljetnikovac bana Perovića jedna je od najljepših građevina u nizu vrednota rapske Gornje ulice i kao takva planira se prenamijeniti u još kvalitetnije svrhe. Njezina lokacija s pogledom na uvalu sv. Eufemije i atraktivna arhitektura čine ju idealnim, reprezentativnim mjestom za održavanje muzejske djelatnosti, prijema, raznih kulturnih i drugih događanja koja se svojim sadržajem savršeno uklapaju u ovaj vrijedan dio rapske baštine.