• Žajni idu u polufinale Jadranskih igara
  • Žajni idu u polufinale Jadranskih igara
  • Žajni idu u polufinale Jadranskih igara
  • Žajni idu u polufinale Jadranskih igara
  • Žajni idu u polufinale Jadranskih igara
  • Žajni idu u polufinale Jadranskih igara

Žajni idu u polufinale Jadranskih igara

09.08.2013. - 14:31 Grad Rab - Vijest | Objavio: Admin | pregledano 2959 puta

  • Google+

U četvrtak, 8. kolovoza održana je posljednja četvrtfinalna večer Jadranskih igara na Rabu. Šest ekipa je odmjerilo snage no ipak faktor domaćeg terena je presudio i Žajni Rab su odnijeli pobjedu i tako su se, zajedno s drugoplasiranom ekipom Lako ćemo iz Sukošana, kvalificirali za polufinale u Rogoznici koje se održava u nedjelju, 11. kolovoza. Grad Rab je i ovoj manifestaciji bio suorganizator koja je privukla veliki broj domaće publike na i oko tribina. Vela Riva bila je premala za sve one koji su bodrili svoje ekipe, a osim domaćih Žajnih i ekipe Lako ćemo iz Sukošana u četvrtfinalu sudjelovali su i ekipe iz Novalje, Jazavci ( Mali Lošinj), Vinodol ( Novi Vinodolski) i Daj Mare ( Krk).

Bilo je neizvjesno do samo kraja, kako to obično i biva na Jadranskim igrama, domaćini su krenuli opušteno u prvu igru i prvi poraz bio je hladan tuš, no iskustvo i bodrenje brojne publike dalo im je vjetar u leđa te su s osvojenih 45 bodova odnijeli pobjedu. Drugoplasirana ekipa Lako ćemo ipak nije bilo tako lako te su sa 7 bodova manje, 38 bodova osvojili drugo mjesto, ali njihovoj vjernoj publici se mora odati priznanje za odanost i glasnoću. Treće je mjesto u Rabu osvojila ekipa Daj Mare iz Krka sa ukupno osvojena 33 boda. Četvrta je bila ekipa iz Novalje, na peto se mjesto smjestila ekipa Vinodol iz Novog Vinodolskog, a šesti su bili Jazavci s Malog Lošinja.

U 18 sati juniori su imali svoje natjecanje i pokazali da seniorska ekipa Žajnih ne treba strahovati za svoje buduće nastupe u Jadranskim igrama jer su se mali rabljani pokazali kao pravi borci.  Sudjelovalo je 5 ekipa – Barbat, Ljuti Škampi, Mundanije, Kristofor i Rukometni klub Rab, a taj redoslijed odgovara i broju osvojenih bodova. Juniorska natjecanja su revijalnog tona stoga ona nemaju daljnje nastupe.

Žajni Rab spremno čekaju polufinale i svi se rabljani nadaju da ćemo imati razloga otići i bodriti naše "uvijek žedne" u Novalju u završnoj finalnoj večeri.