O nama

16.08.2013. - 15:40 POU Rab - O nama | Objavio: Admin | pregledano 4209 puta

  • Google+

Pučko otvoreno učilište Rab ustanova je za organizaciju kulturnih aktivnosti i obrazovanje odraslih. Osnovano je 1974. godine kao Radničko sveučilište. Tijekom vremena mijenjalo je svoje ustrojbene oblike zadržavajući pritom svoje osnovne djelatnosti, a od 2002. godine djeluje pod današnjim nazivom. Osnivač i vlasnik Učilišta je Grad Rab.
Naša je misija osigurati bogatstvo događanja i na taj način omogućiti svakom otočaninu, kao i posjetiteljima Raba, kulturno-zabavnu ponudu tijekom čitave godine. U skladu s time, ostvarujemo glazbenu djelatnost (koncerti zabavne i ozbiljne glazbe), scensku (kazališne predstave za djecu i odrasle), galerijsku (izložbe u Kneževu dvoru i predvorju kina te stalni muzejski postav u Lapidariju), kinematografsku (ljetno i zimsko kino) te obrazovnu djelatnost (predavanja, tečajevi, treninzi i radionice). Učilište je i jedan od organizatora čuvenog srednjovjekovnog ljetnog festivala "Rabska fjera".
Pod okriljem Učilišta djeluje i pet klapa: ženska klapa Sozal, muške klape Eufemija, Kristofor i Rab, te dječja klapa Rapske fijolice, a u radu im pomaže cijenjeni maestro Ljubo Stipišić Delmata. Također, dio je našeg programa i Folklorno društvo Rapski tanac, koje se dijeli na dječju skupinu i skupinu odraslih plesača.
Osim navedenih aktivnosti, Učilište sudjeluje i u organizaciji niza drugih prigodnih proslava i događanja poput novogodišnjeg dočeka, karnevala, proslave Dana Grada, i slično.

Obratite nam se s povjerenjem ukoliko imate kakvih zahtjeva ili pitanja, rado ćemo Vam pomoći!