Select Page

Danas su gradonačelnik Nikola Grgurić, ravnateljica POU Katarina Ribarić i direktorica TZG Raba Ivana Matušan već tradicionalno primili predstavnike radionica prijateljskih nam gradova Kočevja, Koenigsbrunna i San Marina.

Ova tradicija zapravo je način zahvale našim dragim prijateljima što iz godine u godinu svojim uključivanjem doprinose Rabskoj fjeri na koju smo izuzetno ponosni i koju smo 23. put zaredom službeno otvorili.

Gradonačelnik se ovim putem od srca zahvalio svima ne samo na dolasku već i na tome što nastoje svojim mladim sugrađanima prenijeti ovu tradiciju na način da ih uključuju u svoje radionice, a posebno je pohvalio gradonačelnika Koenigsbrunna g. Franza Feigla koji je sa svojim sinom osobno bio dio programa otvaranja Fjere i to nastupom dobro uvježbane borbe vitezova. Naglasio je ovom prilikom kako je ovo za njega posebna Fjera budući da u ovoj godini obilježavamo 135. obljetnicu organiziranog bavljenja turizmom na Rabu te je ujedno riječ o desetoj Rabskoj fjeri na kojoj sudjeluje kao gradonačelnik i predsjednik TZG Raba. Kao i uvijek do sada, i ovoga je puta s ponosom pohvalio sve vrijedne udruge, klubove, društva i pojedince koji nesebično omogućavaju njeno održavanje svih ovih godina, kao i njegove začetnike, jer upravo su ljudi, sudionici zaslužni da prvi i najveći ljetni srednjovjekovni festival u Hrvatskoj bude jedan od naših najprepoznatljivijih proizvoda. Posebni pozdrav na kraju je uputio predsjedniku Federazione Balestrieri Sammarinesi g. ‪Stefanu Ugolini‬ju koji zbog zdravstvenog stanja nije mogao doći na Rab, poželivši mu brz oporavak uz želju da se vidimo do godine na 24. Rabskoj fjeri. Gospodin Ugolini poslao je gradonačelniku poklon s osobnom posvetom kao poseban znak pažnje i podršku. Prijateljska i opuštena atmosfera među prijateljskim gradovima doista je iz godine u godinu sve vidljivija, uključujući grad Sežanu čija je delegacija predvođena gradonačelnikom Andrejem Silom također bila naš dragi gost.

0