Select Page

Najljepši otočni advent, zahvaljujući suradnji glavnih organizatora, Grada Raba, POU Rab i TZG Raba, s lokalnim udrugama, klubovima, društvima, odgojno-obrazovnim institucijama i brojnim pojedincima i ove će godine zasjati u našem gradu te uljepšavati ovaj, mnogima najdraži period u godini zahvaljujući bogatom programu, još atraktivnijoj dekoraciji, ali i nekim novim iznenađenjima.

Program ovogodišnjeg adventa na Rabu započinje 30. studenog na Trgu Municipium Arba paljenjem lampica na božićnom drvcu, a u narednim tjednima očekuje nas puno dobre glazbe, prigodne gastro ponude, kazališnih predstava, programa za djecu uključujući doček omiljenog sveca, sv. Nikole, Djeda Božićnjaka padobranca i doček Nove godine u podne, zatim neizostavno klizalište na Varošu koje će svoja vrata otvoriti 30. studenog, adventski vijenac i prigodni programi u čarobnom parku Dorka, žive jaslice, tradicionalni nastupi Rapskog tanca, Limene glazbe DVD-a Rab, učenika glazbene škole I.M. Ronjgova, vrtićke i školske djece, lokalnih klapa i zborova…i još mnogo toga.

Blagdanski vlakić prometovat će dobro poznatom rutom i povezivati popularni Šarengrad s povijesnom gradskom jezgrom, ili bolje rečeno božićnom čarolijom koja će zavladati našim gradom i to u novom, osvježenom dekoracijskom izdanju.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti ni sportska događanja koja će razveseliti i privući sve one željne aktivnosti i boravka u prirodi.

Zabavljat će nas i tijekom prosinca zagrijavati niz poznatih glazbenih imena, a advent će svojim nastupima 30. studenog otvoriti kvartet saksofona ENDeM te ovogodišnji predstavnik na Eurosongu, miljenik publike – Baby Lasagna!

Očekuju nas i nastupi Querkus banda 6.12., Giuliana 13.12., Dalmatina 22.12., klape Intriga 24.12., rock legendi Psihomodo Popa 27.12., dok će za ispraćaj stare godine svirati grupa Venus te Tri mladića, a za atmosferu u večernjim satima i ponoćno odbrojavanje pobrinut će se glazbena diva Doris Dragović.

 

Neka i ove godine naš grad bude mjesto okupljanja obitelji i prijatelja i neka svojom adventskom ponudom učini prosinac za pamćenje! Vidimo se na najljepšem otočnom adventu 2024.!

 

Raspored koncerata:

30.11. Kvartet saksofona ENDeM i Baby Lasagna
06.12. Querkus band
13.12. Giuliano
22.12. Dalmatino
24.12. klapa Intriga
27.12. Psihomodo Pop
31.12. grupa Venus, Tri mladića
31.12.  Novogodišnja noć: Doris Dragović