Select Page

Svim rapskim braniteljima, njihovim obiteljima i svim sugrađanima čestitamo 24. listopada – Dan hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Raba!!!

Nakon što je proteklog vikenda održan tradicionalni 13. po redu Malonogometni memorijalni turnir „Željko Borić“ na kojemu su sudjelovale domaće ekipe Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Domovina 90-95 i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te ekipe braniteljskih udruga iz Senja, Rijeke, Kostrene i Medviđe, i popratni turniri u briškuli i trešeti i stolnom tenisu kao uvodna događanja u programu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Raba, danas je, na sam 24. listopada vlč. Petar Kordić u crkvi sv. Andrije održao svetu misu za sve poginule i umrle rapske branitelje. 

Uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na središnjem križu Gradskog groblja Rab i u spomen – parku Boškopini kojemu je nazočila delegacija Grada Raba i braniteljskih udruga grada Raba proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Općine Lopar i branitelja Lopara te prijateljskih braniteljskih udruga iz Senja i Požege. Rapski samostreličari su uz prigodne zvuke trube Damjana Mravića uveličali samu svečanost nošenjem vijenca, dok je gradonačelnik Nikola Grgurić prisutne pozvao na minutu šutnje u znak odavanja dužnog poštovanja prvom predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku dr. Franji Tuđmanu, svim poginulim i umrlim rapskim braniteljima i svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli stvaranju samostalne i neovisne Hrvatske. 

Na grobna mjesta poginulih i umrlih branitelja Raba položit će se cvijeće i upaliti svijeće baš kao i na središnje križeve mjesnih groblja ususret blagdanu Svih svetih, u četvrtak, 31. listopada. Okupljanje je predviđeno u 9 sati na Gradskom groblju Rab.